En hamburgare enligt konstens alla regler

Att hamburgare är en populär rätt bland pappor är ingen överdrift, framför allt inte om de kommer i sällskap av ett lass krispiga pommes frites. Mc Donalds, Burger King, Max, Sibylla – det mesta slinker ned i en hungrig farsas magsäck, så länge det består av en rund puck kött och två runda halvor bröd.

Glöm dock för allt i världen inte att en rejäl hamburgare kan vara så mycket mer än dessa färdigköpta snabbmatsvarianter; den kan faktiskt lyftas till skyarna med hjälp av rätt ingredienser och tillagningsmetod!

Lagom till Fars dag har det hunnit bli tillräckligt kallt ute för att en mättande hamburgare ska kännas extra frestande, så låt din Fars dag-gåva vara i form av en burgare i år. Kanske vill du bjuda ut din favoritpappa på restaurang? Satsa i så fall på en lite finare amerikansk diner, alternativt ett klassiskt krogkök. Vid rätt krogkök brukar man behärska konsten med att steka hamburgare på allra bästa sätt.

Alternativet är att du hellre själv styr upp en middag för din farsgubbe – i så fall är fina råvaror A och O. Du bör ta en tur till en bra köttdisk och be om en saftig färs som gör sig bra att steka. Köp sen ett gäng nybakta bagels, samt potatis och flingsalt för att tillverka egna pommes. Kronan på verket blir lökringar, cheddarost, bifftomat och sallad – samt, viktigast av allt: en stor dos med kärlek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *